FAPA VALÈNCIA. Federació d'Associacions
de Pares i Mares d'Alumnes
Província de València
Accedeix a la web de la Confederació Gonzalo Anaya
Confederació AMPA's Gonzalo Anaya
Mapa Web :: Contactar
   
FAPA VALÈNCIA.   Sempre treballant per una Escola Pública i de Qualitat  
 
   
  » Qui som?  
  » Serveis  
  » Fins  
  » Zona de Premsa  
  » Horari d'Oficina  
   
  » Com crear un AMPA  
  » Fins i Drets  
  » Junta Directiva  
  » Llibres de les AMPA's  
  » Documents Centre  
  » Subvencions  
  » Assegurança Responsabilitat Civil  
   
  » Consell Escolar de Centre  
  » Consell Escolar Municipal  
  » Consell Escolar Valencià  
   
  » Escola de Mares i Pares  
  CEAPA  
  Informació Escolar  
  Estatuts  
  Legislació al Dia  
  Notícies  
  Biblioteca  
  Enllaços  
 
Està vostè en: Principal
Benvinguts al web site de la FAPA VALÈNCIA.

FAPA-València davant les acusacions de María Dolores Tirado, presidenta de FAPA-Castelló

Fapa-València reconeix a les Ampa de Castelló la seua lluita, que és la nostra, per l’escola pública. Els demana agermanament i unió contra les polítiques de l’administració. És un moment per a sumar i no per a restar, un moment on les agressions a la nostra cultura i la nostra llengua son tan dures que no ens podem permetre quedar-nos de braços creuats i tampoc  esperar solucions i diàleg per part d´ un govern  que mai ens ha escoltat i que ens lleva la participació democràtica fins i tot als consell escolars.  Aquest govern té clares pretensions ideològiques sobre l´escola de totes i tots , la nostra, la pública.

En la intervenció que realitzarem en l'Assemblea Estatal de CEAPA i que s’adjunta perquè tot el món puga llegir-la i valorar-la, nosaltres sols defensàrem la postura que les nostres assemblees  triaren i el va fer on cal, en un fòrum tancat de reflexió i debat de política educativa. Allí María Dolores Tirado, malauradament, va presentar una candidatura amb Ramón López de COVAPA. No cal ni dir que no tenim res en contra que María Dolores Tirado presente candidatura, el problema és amb qui la presenta, ja que considerem que la forma de defensar l´escola pública de la Gabriel Miró (COVAPA) dista molt del nostre dia a dia i de la nostra trajectòria al moviment de pares i mares. La Confederació Gonzalo Anaya que hui presideix Maria Dolores Tirado i que integra a FAPA-Penyagolosa de Castelló, Fapa- València i FAPA-Enric Valor d´Alacant, defén l´escola pública als despatxos quan cal, però també quan cal als carrers, en totes les mobilitzacions, vagues i Plataformes, conjuntament amb la resta de la comunitat educativa.

I és per això, como mai hem vist a la COVAPA secundant aquestes accions, posàrem en dubte en CEAPA l’aliança insòlita entre la presidenta de Fapa-Penyagolosa i el representant més destacat de la COVAPA i açò ho vam fer en el fòrum adequat, on es tracten aquestos temes, sense publicar res a la premsa, eixe si que no és el fòrum de resolució de conflictes. A l’escrit no ofenem  l’honor  de la Penyagolosa, germana nostra, ni a les seues AMPA, senzillament critiquem a una dirigent que fa aliança antinatura amb una confederació contraria a la que ella presideix. Aliança feta d’esquenes als seus companys d’Alacant i València. Açò ens dol profundament ja que les FAPA hem de ser un exemple d´educació, confiança, integració, capacitats i habilitats de treball en equip .

REMARQUEM QUE MALGRAT TOT VOLEM QUE ELS COMPANYS I COMPANYES DE PENYAGOLOSA I TOTES LES SEUES AMPA SÀPIGUEN QUE ESTEM EN LA MATEIXA LLUITA I QUE MAI HEM DUBTAT DEL SEU BON FER EN CAP ACCIÓ TANT CONJUNTA COM INDIVIDUAL . Estem a la seua disposició per què som conscients de la força de la CONFEDERACIÓ GONZALO ANAYA on totes i tots som necessaris i estem representats.

Eva Grimaltos Escribà

Presidenta de FAPA-València junt amb el seu Consell de Govern

 

Intervenció Eva Grimaltos en CEAPA

 


 

Des de FAPA-València hem encetat una campanya contra el fibrocement als centres públics. Baix el lema “Perill amiant” volem que les AMPA denuncieu i  insteu a l’administració a que retire l’amiant dels vostres centres si és que encara en teniu. Adjunt trobareu la informació necessària i el protocol d’actuació. També un llistat oficial amb els centres que hui per hui tenen, mireu si el vostre apareix.

 Informacio per als centres

Protocol actuació

Relació oficial de centres amb coberta d'amiant

 


Model instància famílies per a frenar la celebració en Febrer de 2015 d'una consulta no vinculant sobre la llengua a les famílies dels centres educatius públics que vol dur a terme la Conselleria d'Educació


INICI DE CURS FAPA-VALÈNCIA

 

Oferta FEVAEX 2014-2015 castellà valencià

Carta base de dades castellà valencià fitxa

Centres qualitat democràtica castellà

Enquesta necessitats centres castellà valencià 

Resum normativa

Tauler de serveis  castellà 


Oferta castellà

Oferta valencià

Dossier castellà

Dossier valencià


 CENTRES DE QUALITAT DEMOCRÀTICA

Document a proposta de FAPA-València i assumit per la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic amb l'objectiu de superar les insuficiències interessades que la LOMQE portarà al nostre sistema educatiu. Es tracta que be com a AMPA, claustre o Consell Escolar de centre feu manifest, mitjançant la signatura d'aquest document, el rebuig a la nova llei d'educació i l'aposta per defensar que el vostre centre busca per damunt de tot la qualitat democràtica.

Descarrega document ací

Castellà

Valencià


GUIA JORNADA CONTINUA PER A CENTRES EDUCATIUS

Dossier castellà

Dossier valencià
 


Des de FAPA-València us facilitem els documents per a fer les reclamacions pertinents tant al Síndic de Greuges com al Banc Europeu d'Inversions dins de les accions plantejades sobre el Creaescola. A més teniu el correu electrònic al que podeu escriure per tal de fer-nos arribar els

problemes dels vostres centres en quant a infraestructures, necessitat de construcció d'un centre nou, presència al Creaescola,....Podeu escriure a: infraestructures@fapa-valencia.org

 

Model Síndic de Greuges

Model Banc Europeu d'Inversions

Escrit enviat per FAPA-València al Parlament Europeu


 

Últimes Notícies
El Parlament Europeu admet a tràmit la denúncia de FAPA-València sobre l’estat d’infraestructures dels centres públics
16/01/2015

Les AMPA de l’escola pública celebren l'admissió a tràmit per part del Parlament Europeu de la denúncia que van fer davant del comité de peticions per a que la institució europea prenguera mesures al respecte.

Es tracta de la petició 0056/2014 sobre el retràs dels programes de construcció d’escoles en València que la federació de pares i mares d’alumnes va presentar fa dos anys al Parlament Europeu per a saber on estan els 650 milions d’euros que el Banc Europeu d’Inversions ha destinat per a la construcció i rehabilitació de centres públics. Esta iniciativa es va insertar dins de totes les accions extrajudicials i judicials que des dels serveis jurídics de FAPA-València es van posar en marxa per a donar resposta a la problemàtica de les AMPA sobre totes les deficiències d’infraestructures i barracons que presenten els centres públics de la província de València.

llegir completa »
FAPA-València acusa a Conselleria de perpetuar les retallades amb la proposta d’arranjament escolar
09/01/2015

La federació de pares i mares de l’escola pública insta  a les  seues AMPA afectades a presentar al·legacions davant els Consells Escolars Municipals.

La presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos, ha valorat este matí negativament la proposta de planificació escolar per al pròxim curs feta pública per la Conselleria d’Educació, la que considera una “trampa”, ja que en alguns centres es mostra que es manté el catàleg d’unitats escolars però es degut a l’augment de ràtio que s’ha instal·lat des de fa ja uns anys als sistema educatiu valencià. “Aules saturades que han justificat la retallada d’unitats i llocs de treball i que han mermat la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills i filles”, denuncia Grimaltos.

llegir completa »
FAPA-València celebra la no participació de les famílies en la consulta lingüística
23/12/2014

La presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos, ha celebrat este matí la responsabilitat de pares i mares que hui han decidit no anar a votar a la consulta lingüística convocada per la Conselleria.

La representant de pares i mares considera que la gran abstenció, del pares i mares es deu a que les “formes de la Consellera Català no agraden en absolut a les AMPA de l’escola pública”, que van manifestar el seu rebuig a la consulta afirmant la falta de garanties del procés i que ja expressen la seua preferència lingüística a l’hora de matricular als seus fills i filles per primera vegada en el sistema educatiu.

llegir completa »
FAPA-València rebutja la consulta lingüística a les famílies
12/12/2014

La federació d’AMPA alerta a les famílies que no voten una consulta no vinculant sense garanties perquè preten atacar clarament l’ensenyament en valencià.

 

La presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos, ha llançat este matí un missatge rotund a totes les seues AMPA, alertant que la consulta que preten fer Educació el pròxim 19 de desembre no compta amb les garanties perquè es desenvolupe de la millor forma possible, ja que de forma premeditada votar el dia 19 de desembre, amb una setmana per fer la consulta i les escoles preparant el Nadal, “és una nova burla”.

La federació ja li ha dit a la Conselleria d’Educació que la preferència lingüística ja l’expressen les famílies a l’hora de matricular als seus fills i filles per primera vegada en el sistema educatiu. “La millor consulta està al full de matrícula, la resta de consultes son una pèrdua de temps tant per a l’Administració com per a les famílies, a més no podem decidir res perquè no és vinculant”, considera Grimaltos

llegir completa »
FAPA-València exigeix al Secretari Autonòmic d’Educació la construcció de centres que ja estan licitats
03/12/2014

La federació d’associacions de pares i mares (FAPA-València) s’ha reunit este matí amb el Secretari Autonòmic, Manuel Tomás.

A l’entrevista a la qual ha assistit la secretària general de FAPA-València, Merche Alabau, junt a pares i mares de centres com ara el Max Aub de València, el Emilio Lluch de Nàquera, l’Eliseo Vidal de València, Sant Joan de Ribera de Burjassot i la coordinadora d’educació de Jesús-Patraix i les AMPA de Requena,  s’han tractat amb l’administració temes que porten preocupant al col·lectiu de pares i mares des de fa molts mesos i als quals la Conselleria no ha donat resposta immediata i clara.

llegir completa »
F.E.V.A.E.X. Fundació Educativa d'Activitats Extraescolars.
  Calendari Escolar  
  Accedisca al Calendari Escolar  
Jornades laborals i festives a les escoles públiques.
» Veure Calendari
  Correu Electrònic  
  Accedisca al seu Correu Electrònic  
Des d´aquest web pots veure els comunicats del teu correu electrònic.
» Accedisca al Correu
  Manual de Formació  
  Consultar el nostre Manual de Formació  
Per passar a l´acció, primer cal aprendre amb quins instruments comptem.
» Consultar Manual
  Notícies  
  Mantinga's Informat  
Tota l´actualitat educativa i notes de premsa.
» Mes Informació
Distribuciones Atalaya
» Sol·licitud per als socis de l'AMPA per a la reserva de llibres amb Atalaia.
  FAPA VALÈNCIA. Avís Legal  |  Protecció de Dades  |  Mapa Web  |  Contactar  |  Diseño Web Alicante  
  C/Dénia, 6 pta. 1-2 - 46006 - València
Telèfon: 963 739 811 - Fax: 963 330 077
fapa-valencia@fapa-valencia.org
Facebook Twitter HTML 4.01 vàlidCSS vàlid